Search This Blog

Sunday, September 21, 2014

WeLCoMe To My NewBoRN BaBy aHMaD DaNiSH HaRiTH BiN aZMiL

Assalamualaikum alls....

Punyalah lama teman tak memblog.... Bukan dah pencen tp tak berkesempatan nak memblog tambahan lagi dgn kehadiran cahayamata ku yang baru... Penantian selama 10 tahun ... Akhirnya doa ku n en.asbeb dimakbulkan ALLAH...  alhamdulillah syukur kepada Illahi, kerna mengurniakan baby  boy dalam keluarga kami....AMIN


aHMaD DaNiSH HaRiTH BiN aZMiL

Monday, June 10, 2013

PaVLoVa......

Halo halo halo...... Opsss assalamualaikum  all my pren

Kali ni teman  nk update pasal pavlova.....  First time beb,  teman masak pavlova  ni..... Disebabkan buah hati  teman teringin nk makan tu yang teman usahakan...... Mana tak nya ni gara gara  nengok mastechef hahaha mmg penangan tol....

Senang  je nk buat rupanya...  Ingatkan payah sgt....  Tp bila nengok YouTube  senang ya amat..... 

Setelah 1 jam 15 minit menunggu masaklah pavlova teman.....  Setelah dihias ngan buah strawberi  n anggur (kiwi tkde) n taraaaaaa hasilnya  adalah  seperti dibawah hahahaha tak brp nk menarik  sbb kaler merah je kalu ada kaler ijo mesti menarik kan kan kan...  So hampir kol. 12 baru dpt makan....  See.... Terus habisssssss..... Alhamdulillah selamat sudah.... Baru leh tido dgn nyenyaknya  sbb dh kenyang.... 

Silalah cuba ye kengkawan mmg sedapppp

K bye all mata dh ngantokssss

aDioZzZz....

Thursday, May 16, 2013

GuRu oH GuRu....

Berburu ke padang datar
Dapat rusa belang kaki
Berguru ke palang  ajar
Ibarat bunga kembang tak jadi
Dialah pemberi paling setia
Tiap akar ilmu miliknya
Pelita dan  lampu segala
Untuk manusia sebelum jadi dewasa
Dialah ibu dialah bapa
Juga sahabat
Alur kesetiaan mengalirkan nasihat
Pemimpin yang ditauliahkan segala umat
Seribu tahun katanya menjadi hikmat
JIKA HARI INI SEORANG Perdana menteri berkuasa
JIKA HARI INI SEORANG  Raja menaiki takhta
JIKA HARI INI SEORANG Presiden sebuah negara
JIKA HARI INI SEORANG Ulama yang mulia
JIKA HARI INI SEORANG Peguam menang bicara
JIKA HARI INI SEORANG Penulis terkemuka 
JIKA HARI INI Sesiapa sahaja menjadi dewasa
Sejarahnya dimulakan oleh seorang GURU biasa
Dengan lembut sabar nya mengajar tulis baca
Dimana mana dia berdiri di muka  murid muridnya 
Di sebuah  sekolah mewah ibu kota
Di bangunan tua sekolah Hulu  Terengganu
Dia adalah guru mewakili seribu buku
Semakin terpencil duduknya di ceruk desa
Semakin bererti tugas nya kepada negara
Jadi apapun pada akhir kehilangan mu, guruku
Budi yang diapungkan didulangi ilmu
Panggilan keramat 'cikgu' kekal terpahat
Menjadi kenangan ke akhir hayat
Doaku oh insan bergelar guru

Guru,
Kalimah ajar mu pencetus paradigma baru
Agar hidup ini tidak kian buntu

Guru,
Izinkan aku berbicara kembali
Bicara indah penghias duka
Kerana sudah lama aku rindukan
Ucapan yang lama aku tinggalkan
Izinkan aku pendengarkan kembali Ucapan

' TERIMA KASIH CIKGU '

SELAMAT HARI GURU UNTUK
MU CIKGU

Sunday, April 14, 2013

HoMe aLoNe.....!!!!

assalamualaikum

 Dah mcm tajuk movie la plk.....hahaha tp sbnrnya mmg teman berseorgn dirmh utk 2 hari beb!! Huhuhu mg sedih beb .... mn tknye en.hubby kursus di bt gjh..... anak2 teman lk gi camping kt sg.congkak 3 hari 2 mlm ......uwaaaa 2 mlm tido sensrg .. apa nk buat dh nsb bdn.... Oh anak2 mama tdkkh kalian rindu sama mama? Mana nye nk rindu....mesti srnk sakan kt sana leh release tension .... mudarh2an anak2 mama sihat dn berkeadaan baik hendkNYA ....tk sabo nk jumpaderang esok.....mesti byk yg nk di ceritakn .... yelah tentu excited nk citer psl pengalam├án dergkn ..... agi td temangi selayang umah kakak teman ..paham2 je le bila dh bosan huhuhu .... lgpn ayahanda n bonda teman pn ada kt sn ...so blh melwt ayahbonda sekali,.......alhamdulillah ayahbonda sihat hendakNYA .... lepak king kat sn tklh bosan sgt .... Lepas maghrib teman blk semula ke teratak teman ....sbb blk tu nk basuh bj keje n sklh anak2 ... esok lg byk nk kene bsh ....mn tknye esok bj ank2 blk camping lg la byk .. tu yg bsh bj yg sedia ada ... alamak dh 1 am, pttlh mmata ni rs cm ngantuk je .... huhuhu tido dulu lah ..... kalu sempat esok teman update  lain la yer ....

 klh bye alls jumpa lg ek!

Wednesday, November 28, 2012

aKHiRNya .......HiLaNg SuDaH JiWa KaCaUKu ......

wahhhhh tak agak2 tajuk kat atas ......agak2 apa kes ek ? hehehe yes ! yes ! yes! barulah boleh tarik nafas lega .... serius beb hampir lapan hari jiwa teman dikacau2 ..... hehehe ayattttt ..... mana tak nyer ...semua nya gara2 nak gi interbiu .....fuhhhh ! siyes teman baca apa pn , satu pn tak lekat kat otak ni ..... rasa cam nak rebus je buku2 ni pastu nak minum .... giler nk buat .... mau dikategorikn teman ni OHA (org hilng akal) bukan OKU K..... hari ni 28/11/2012 adalah tarikh teman kena di interbiu .... GABRA beb ...ulang sekali lg GABRA tahap gaban ..... malam tadi siyes mmg tman tak leh nak titun ..... dalam perut ni rasa mcm ada rerama je dok terbg aduiiiiiii sesmpai je ngk kat pintu nama teman no 2 ....lagi le tmn GABRA huhuhu tangan sejuk jgk la .....siap ngan ketar nye lg ..... tu lah yg jd selagi tak selesai ........ selesai je interbiu teman baru le semua kegabraban teman hilang serta merta .....mmg magik laaaaa hihihi magik la sgt ..... lepas tu teman balik umah terus je carik bantal ...apa lagi .....teman layan zZzZzZz fuhhhh bygknlah hampiir seminggu tidur teman terganggu .....ganggu la sgt ......cuma mlm tdi baru rasa betul2 terganggu ...... mlm yg lain elok je tidur nye hehehe apa2 pn teman dh rasa lega sket .... so mlm ni sila tido nyenyak yer .... k lah teman dah ngantok lenkali teman update lg k .... gudnite n adiozzzzz

RiNDuuuuuu .....

Tiada ungkapan lain lagi yang boleh ku ucapkan ..... aku terlalu merindui puteri2 ku yang kini berada dikampung .... huhuhu ayongggg n adikkkk tak rindukn mama ke? gile tak rindu hihihi itu pun ari2 call ... lama mn pn berckp tetap tk puas ....kena dok dpn mata baru puas kan!kan!kan! Tapi bila kat depan mata ade je nak digaduhkan nya... adatlaaaaa mesti ada adegan marah2 nye huhuhu ..... nak jemput balik lambat la lg tu ....hujung bulan depan baru leh gi amek ..... kalu memlm agak2 terlalu rindu ssgt terpksa le peluk bantal busuk puteri2 ku nii ..... tu je le pengubat rindu ... nsib baik tak diangkutnya skli hihihi sejk dok kt kpg bukn main lg derang .....asyik makan je kat sana ......habis laaaaa gemuk jgk le anak2 ku nnti ......hari2 kt deme soh kontrol mkn ....tapi jawapan yang diberikn "opah ngan maklong masak sedap"....mmg kompem arrr..... nak wat cmner anak2 ngah nk membsr , so jgn la sekat pemakanan derang , cuma leh control je laaaa stop sini dulu sbb nak beri laluan call puteri2 ku .... aDiOzZz .......

Monday, November 12, 2012

11.11.2012.....

assalamualaikum alls... hmmmm no apa ek bg tajuk diatas? sekali pandang mcm tarikh ? dua kali pandang sah sah la tarikh kui kui kui .... apa la punya lawak .... kalu kome semua nk tau tu adalah tarikh 'aNNiVeRSaRy' teman yang ke 12..... alhamdulillah syukur Ya ALLAH ... Semoga jodoh kami kekal hingga ke syurga MU Ya ALLAH .... AMIN Dan tarikh ini juga teman berkongsi tarikh dengan ayahanda dan bonda teman ..... HaPPy aNNiVeRSaRy aYaHaNDa & BoNDa YaNg Ke 40.... Semoga jodoh kalian juga hingga ke syurga .... AMIN Tak sempat nak celebrate sbb en suami keje .... so kenetangguh dulu le yek...... hehehe oklah takat ni dulu teman update blog teman .... lenkali teman update lagi k ....adiozzzzz ....